Despre mine …

 

Capsuni pe balcon

Capsuni

Pasiont de legumicultură pe balcon, de circa șapte ani cultiv pe balcon tot felul de legume. Pentru mine e un mod de a ma relaxa și de a petrece puțin din timpul meu liber încercând să fac ceva plăcut și util. Nu voi spune niciodata că realizez producții record dar pot spune că se pot face producții satisfăcătoare. Am studiat puțin agricultura în liceu, am avut in România și ceva terenuri agricole, deci, pasiunea a început de la o vârstă când încă nu știam ce voi face în viața. Nu pot să spun dacă din fericire sau nefericire am ajuns în Italia, pâna la urma viața merge înainte și aici și în România, cred că mai multe posibilități de a reuși în viață sunt în România (e doar parerea mea) . Din păcate sunt constrâns să rămân in Italia și încă nu știu pentru cât timp. Cred că ideea de a cultiva legume pe balcon mi-a venit în mare parte și din cauză că îmi lipsește pământul natal. Poate să pară deplasat dar chiar am adus în Italia pământ românesc ca să îl am aproape și să cultiv ceva pe pământul meu de acasă.  Sper ca cei pasionți de legumicultură pe spații mici să gasească sfaturi utile pentru pasiunea lor. De fapt nici nu e foarte greu, cu puțină voință totul devine posibil.

Reclame
  1. as dori ca sa gasesc pe internet si un dictionar al unor expresii si cuvinte legate de agricultura. de ex. am intilnit termenul de copcit si nu stiu ce inseamna in ce imprejurare si cum se executa. banuiesc ca este o actiune voita a unui om asupra unei plante. in dex-ul pe care-l am nu am gasit acest cuvint.
    cu multumiri.

    • Copca este o scobitura, o groapa, exemplu pescuit la copca! In agricultura poate fi formarea de musuroaie de pamant la radacina plantelor. Teoretic pe o raza de cica 20 de centimetri in jurul plantei vom avea o grămajoara de pamant, iar in jurul ei o mica rigola!

  2. Copca este un soi de groapa in forma de cerc creata in jurul plantei. Se face de regula cu sapa iar scopul este captarea unui volum de apa cat mai mare provenit din caderea ploilor, Este un procedeu practicat de gradinarii experimentati cu scopul de a capta cat mai multa apa in jurul plantei. Mare secret 🙂

    Felicitari pentru blog si informatiile extrem de utile impartasite celor ce vor sa infiinteze o gradina de legume !
    Excelent 🙂

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: