Rosii soiuri?

Roșii soiuri?

Banana-legs-rosii

Banana-legs-rosii

Sunt cunoscute mai mult de patru mii de soiuri de roșii, ca să discutăm despre toate în mod sigur e plictisitor, le putem clasifica simplu în roșii pentru industrie și roșii pentru salate. Pe scurt cele mai cunoscute soiuri de roșii sunt: roșiile mici, cu fructe până la 80 de grame tip cireașă (petula de culoare roșie, Black cherry de culoare aproape neagră, Cherry Galapagos de culoare galbenă); mici de formă alungită (Read pear, de culoare roșie, Dolly de culoare galbenă, Modus de culoare roșie);  roșii de mărime mijlocie, cu fructe până la 150 de grame (Supersteak, de culoare roșie, Badro, de culoare roșie și Shirley de culoare roșie); roșii mari striate cu fructe până la 350 de grame (White Beefsteak de culoare albă, Beefmaster de culoare roșie care ajung și la 450 de grame, Liguria de culoare roșie). O categorie de roșii aparte pot fi cele galbene denumite Banana Legs cu fructe  care pot ajunge și la 12 centimetri lungime cu un gust deosebit. Soiurile de roșii după forma fructului se pot împărți in: roșii

rosii

rosii

rotunde și netede cu fruct unic sau rotunde și netede ciorchine, cele cu fruct unic pot atinge dimensiuni până la 250 de grame, cele în ciorchine pot fi de dimensiuni mici sau mijlocii până la 90 de grame. Până la urmă soiul nu este deosebit de important, în grădină se pot cultiva trei sau patru soiuri care să fructifice eșalonat și care să asigure necesarul de roșii pentru consumul familial pe toată perioada anului. Deși am dat exemplu de soiuri rezistente la boli și dăunători cred că cele mai bune soiuri sunt cele rustice care se adaptează foarte bine condițiilor de climă din zona respectivă. Foarte important este să folosim semințe certificate cu caracteristicile adaptate cerințelor noastre. Ambalajul semințelor trebuie să descrie câteva caracteristici importante cum ar fi: perioada de germinație, adâncimea de semănat, distanța și perioada optimă pentru semănat în răsadniță și în grădină.

Anunțuri

Posted on Mai 2, 2014, in Cultivare legume pe balcon, Cultivarea legumelor in gradina and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: