Amenajarea gradinii de legume

Amenajarea gradinii de legume

Nota: grădina este un spaţiu deschis creat pentru a fi cultivat cu plante ornamentale şi flori cu scop estetic şi recreativ; grădina de legume este spaţiul din grădină destinat cultivării legumelor pentru consum propriu ca activitate recreativă!

Straturi in gradina

Straturi in gradina

Pentru un proiect reușit al grădinii de legume se schițează terenul încercând să se respecte un anumit raport între dimensiunile grădinii și dimensiunile desenului. Pe desen trebuie schițate clar casa, anexele, pomii, și punctele cardinale. Pentru a găsi poziția ideală a grădinii de legume se face un alt desen tot la scară, cu forma și dimensiunile grădinii de legume. Acest desen se suprapune pe desenul inițial și se caută poziția ideală în raport cu caracteristicile casei, ale căilor de acces, ale arborilor. Grădina de legume

Capsuni-in-gradina

Capsuni-in-gradina

poate fi amplasată în orice punct din grădină; cu condiția să fie însorită și bine ventilată. La proiectarea grădinii de legume trebuie ținut cont de faptul că vom avea nevoie de căi de acces care să poată fi utilizate iarna, vara, când condițiile meteorologice nu sunt tocmai favorabile. Înainte de a continua cu proiectarea grădinii se stabilesc și se trasează căile de acces de la casă la grădina de legume și eventual de la foișor, de la terasă; după necesități. Trasate căile de acces se trece la delimitarea dimensiunilor și formei grădinii. Grădina de legume nu trebuie să fie neapărat dreptunghiulară, poate fi rotundă, trapezoidală, triunghiulară, se poate adapta la condițiile pe care le avem la dispoziție. O grădină rotundă poate fi delimitată fixând un țăruș în centru și descriind un cerc cu ajutorul unui fir de sfoară sau sârmă care va avea raza cercului destinat cultivării legumelor. Pentru celelalte forme geometrice se delimitează spațiul cu țăruși care vor identifica colțurile și cu sfoară laturile grădinii. Grădina de legume nu este un simplu teren unde se cultivă legumele; trebuie să fie frumoasă și armonioasă să încânte ochiul și simțurile. La realizarea unei grădini de legume trebuie să ne gândim că vom petrece o bună parte din timpul liber și ar fi bine să-l petrecem și plăcut și util! 

Anunțuri

Posted on Aprilie 17, 2014, in Cum sa facem o gradina, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: