Fertilizare? Atentie!

Fertilizanți minerali sau fertilizanti artificiali?
Alge

Alge

Fertilizanții minerali sunt fertilizanți care nu acționează asupra caracteristicilor terenului, elementele minerale pe care le conțin sunt absorbite de rădăcini completând necesarul de substanțe necesare plantelor. Anumiți fertilizanți sunt naturali: făina de rocă; sulfatul de potasiu și magneziu, obținuți prin măcinarea rocilor fosfatice; făina de alge, obținută prin măcinarea algelor marine bogată în calciu și magneziu. Majoritatea sunt fertilizanți artificiali, produși de industria chimică, pot fi folosiți ca fertilizanți de ajutor. Îngrășămintele artificiale pot conține doar un singur element (azot, fosfor) sau pot conține mai multe elemente (azot-fosfor, azot-potasiu, azot-fosfor-potasiu) la folosirea acestor îngrășăminte trebuie respectate indicațiile de administrare, o cantitate mai mare decât cea indicată poate avea efecte negative asupra plantelor, sunt disponibile de obicei sub formă solidă granulată. Eu cred că se poate evita folosirea acestor fertilizanți pe suprafețe mici în grădină. O fertilizare organică este mult mai eficientă și mai economică.
Când fertilizăm?

fertilizant

fertilizant

Principala fertilizare se face toamna la pregătirea terenului când se încorporează fertilizantul în sol împreună cu săpatul. Dacă din anumite motive nu se poate fertiliza toamna, distribuirea fertilizanților se face în perioada de repaus vegetativ a plantelor. Fertilizanții organici eliberează elementele nutritive lent și gradual, cu avantajul că devin asimilabile când plantele au nevoie. Aceste îngrășăminte pot fi considerate o adevărată rezervă nutritivă pot fi utilizate în doze mai mari decât cele indicate fără să producă pagube. Fertilizarea de întreținere se face pe perioada vegetativă utilizând fertilizanți minerali. Se administrează în cantitățile indicate pe ambalaj, aici este foarte bună regula „puțin și des”, se distribuie uniform la rădăcina plantelor, se încorporează în sol la prășit.

Reclame

Posted on mai 4, 2013, in Cultivarea legumelor in gradina and tagged , , , . Bookmark the permalink. Comentarii închise la Fertilizare? Atentie!.

Comentariile sunt închise.

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: