Fructe și legume ecologice

ecologie-legume

ecologie-legume

Fructe și legume ecologice

Definiția pentru fructe și legume biologice ar putea fi la o primă analiză: fructe și legume cultivate fără utilizarea produselor chimice la tratarea bolilor și dăunătorilor. Nu vreau să fiu exigent, dar mi se pare insuficient doar atât, pentru fructe și legume ecologice este necesar ca toate fazele care se parcurg de la pregătirea terenului și până la recoltat să fie realizate cu metode exclusiv biologice. În grădina biologică, lucrările solului, pregătirea răsadurilor, răsăditul, îngrijirea culturilor, recoltatul, trebuiesc efectuate folosind metode 100% biologice, mai corect folosind tehnici preponderent manuale. Insectele, bolile și paraziții trebuie combătute  folosind exclusiv substanțe biologice, remedii

legume-ecologice

legume-ecologice

naturale pe care tot natura le pune la dispoziție și care folosite corespunzător sunt eficiente. Pentru o adevărată cultivare ecologică nu se folosesc fertilizanți chimici, alternativa naturală este mai mult decât eficientă: gunoi de grajd și compost. În grădina ecologică o importanță deosebită o are rotația culturilor, efectuată corect ține la distanță bolile și dăunătorii și mai mult vom avea și un teren lipsit de buruieni. Clar aceste metode nu ne vor permite să avem roșii proaspete la Revelion, în acest fel se pot cultiva doar fructe și legume de sezon, cu  avantajul că vom avea o alimentație sănătoasă, pe bază de fructe și legume adevărate recoltate în perioada normală. Chiar în acest moment mi-a venit o întrebare: ce gust ar avea cireșele la Crăciun? Orice gust ar avea nu sunt fructele preferate pentru Sărbătorile de iarnă. Pentru legume biologice acestea se cultivă la momentul potrivit, culturile forțate nu fac obiectul cultivării ecologice. Pentru cei ce cultivă legume în grădină, pe suprafețe mici utilizarea substanțelor chimice nu este absolut necesară, se pot realiza producții bune folosind metode de cultivare tradiționale.

Anunțuri

Posted on Februarie 17, 2013, in Boli si daunatori la plante and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: