Tratamente naturale

Tratamente naturale in gradina pe balcon si pe terasa

ardei-i8

ardei-i8

Remedii naturale

Tratamentele plantelor în casă, în grădină și pe balcon se fac folosind produse naturale, ecologice. Dacă atacul paraziților și bolilor este în fază incipientă poate fi controlat folosind remedii naturale. În categoria remediilor naturale intră produsele pe bază de plante, care aplicate corespunzător au o eficiență ridicată mai ales dacă sunt preparate și aplicate corespunzător. Avantajul folosirii acestor produse este că de cele mai multe ori au cost zero, nu poluează mediul înconjurător și mai ales nu sunt toxice pentru om și animale. Aceste preparate sunt decoctul, extractul, infuzia și maceratul. Decoctul se prepară lăsând în apă rece plantele 24 de ore, după care se încălzesc până aproape de temperatura de fierbere.  Extractul de plante se prepară lăsând ierburile în apă la temperatura mediului ambient circa 3 zile. Infuziile se prepară vărsând apă fierbinte peste ierburi, care se lasă la macerat cel puțin o zi. Maceratul se obține fermentând ierburile în apă de ploaie două trei zile sau mai mult; se poate folosi când procesul de fermentație s-a încheiat și apa are culoare închisă. Infuziile,

afide-paduchi

afide-paduchi

decoctul,maceratul, extractul se prepară folosind ierburi și plante care cresc în natură și care practic nu costă nimic. Aceste plante sunt: usturoiul, pelinul, coada calului, feriga, urzica, tabacul, ardei iute, și mai sunt și altele dar acestea sunt cele mai folosite. Usturoiul poate fi folosit ca insecticid eficient, și chiar ca antibacterian și fungicid. Pelinul, are efect ca antibiotic natural și insecticid. Coada calului are un efect fungicid și insecticid, ajută la eliminarea insectelor și ține la distanță bolile fungicide. Feriga se folosește la tratarea ruginii, a păduchilor și a insectelor. Frunzele pot fi folosite și la mulcirea solului. Urzica este probabil una dintre cele mai utilizate la combaterea naturală a bolilor și dăunătorilor. Datorită conținutului ridicat de acid formic  ține departe insectele, dar are efete pozitive și la combaterea bolilor fungicide și bacteriene. Tabacul, datorită conținutului ridicat de nicotină, se utilizează ca înlocuitor al produselor chimice de sinteză. Se recomandă folosirea localizată, poate avea efecte negative asupra albinelor. Ardeiul iute poate fi folosit cu efecte forte bune la combaterea insectelor și a afidelor. La cultivarea legumelor pe spații mici, aceste plante sunt folosite cu succes în tratarea bolilor și dăunătorilor. Agricultura biologică în mare parte are la bază cunoașterea proprietăților acestor plante și folosirea lor pentru a ține departe bolile și dăunătorii.  

Anunțuri

Posted on Februarie 6, 2013, in Boli si daunatori la plante and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: