Cultivarea legumelor

Cultivarea legumelor in gradina

Legumicultura

Legumicultura

Pentru obținerea  de producții bune cantitativ și calitativ este fundamental să cunoaștem terenul pe care vom cultiva. Desigur unui începător s-ar putea sa-i pară important calitatea semințelor, lucrări ale terenului cat mai sofisticate, fertilizări abundente; indiscutabil, aceștia sunt factori importanți dar de multe ori insuficienți pentru a garanta, singuri, succesul muncii tale. Ca definiție terenul agricol este o mica parte din suprafața terestră, adaptată cultivării produselor agricole. Nu toate terenurile terestre sunt adaptate cultivării produselor agricole. E suficient să ne gândim la ghețari, deșerturi, suprafețe stâncoase. Sunt și terenuri care par bune pentru agricultură dar care în realitate sunt soluri acide, bazice, calcaroase sau argiloase, și deci cultivate pot duce la rezultate nesatisfăcătoare. Sapă cu o cazma și vei vedea că pământul are mai multe straturi suprapuse care se diferențiază prin colorit și compoziție. Culorile diferite ale straturilor se datorează în mare parte proceselor oxidative mai intense, care se văd în straturile

Gradina

Gradina

superficiale expuse aerului din atmosferă dar și acțiunii microorganismelor. Ceea ce unui începător poate să pară o suprafață sterilă în așteptarea cultivării, poate fi în realitate o bucătărie biologică unde lucrează milioane de microorganisme, bacterii; se pot adaugă și insecte, viermi, și alte organisme vii, care, prin activitatea lor transformă substratul organic în substanțe simple care sunt absorbite de plante. Acest microcosmos nu este o prezentă omogena identică pentru toate straturile de pământ,  fiecare zonă are particularitățile ei în strânsa legătura cu temperatura, umiditatea, circulația aerului, aciditatea terenului și tipul de substanță organică prezentă. Toate aceste forme de viață se dezvoltă în straturile superficiale ale terenului; pe măsură ce se merge în adâncime la o adâncime de 4-5 metri.

Cuprins :

  1. Terenul agricol
  2. Chimia terenului agricol
  3. Lucrari
  4. Fertilizanti ecologici
  5. Inmultirea plantelor
  6. Apararea antiparazitara
  7. Scheme de cultivare
Reclame

Posted on ianuarie 25, 2013, in Cultivarea legumelor in gradina and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Comentarii închise la Cultivarea legumelor.

Comentariile sunt închise.

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: