Castraveti

Cultivarea castravetilor pe balcon

Castravete in ghiveci pe balcon

Castravete

Castravetii pot fi semanati in rasadnite incalzite la inceputul lunii martie, plantele se pot rasadi dupa aproximativ o luna, totusi cea mai folosita metoda este semanarea direct in ghiveci la sfarsitul lunii aprilie si poate continua pana la inceputul lunii iunie, esalonand in acest fel recoltarea. Castravetii pot fi semanati intr-un ghiveci cu un diametru de 30-35 de centimetri si o adancime de 30 de centimetri. La semanat se ingroapa 3-4 seminte la o adancime de 2-3 centimetri, cand plantele au rasarit si au format doua frunze se raresc lasand in ghiveci 1-2 plante. Castrvetele creste bine intr-un pamant bogat in substante nutritive, se dezvolta la temperaturi mai mari de 15 grade in pozitii insorite. Pamantul pentru cultivarea castravetilor poate fi preparat acasa dintr-un amestec de pamant de gradina cu gunoi de grajd si nisip la care se pot adauga 200 de grame de cenusa de lemn pentru a completa cu fosfor si potasiu substantele organcice din sol.

Castravete

Castravete in ghiveci

Proportiile sunt 60% pamant de gradina 30% gunoi de grajd bine maturat la care se adauga 10% nisip. Ca alternativa pentru cei ce nu pot prepara amestecul de pamant acasa se poate cumpara un sac de pamant universal din magazinele specializate. Castravetele are nevoie de irigari abundente fara stagnari de apa, excesul sau lipsa apei produce schimari calitative si cantitative fructului. Castravetele este o planta agatatoare, cultivata in ghiveci, pe balcon are nevoie de o structura sau de un arac pe care sa se catere. Cele mai populare soiuri de castraveti sunt chornichon (folosit pentru castraveti la otet si muraturi) si soiurile lungi pentru salata. Aceste soiuri pot fi hibride, vor produce doar flori feminine, sau pot fi soiuri comune care vor produce flori feminine si masculine. Soiurile hibride produc fara polenizare, soiurile comune pentru a produce fructe trebuie sa polenizeze. La cultivarea pe balcon a castravetelui pentru a stimula productia si pentru a ramifica

Castravete

Castravete in ghiveci

abundent se indeparteaza varful de crestere si se scurteaza ramurile laterale. Cand tulpina pincipala ajunge la o inaltime de circa 45 de centimetri sau cand a dezvoltat 4-5 frunze se elimina varful de crestere. Ramurile laterale se scurteaza cand au dezvoltat 2-3 frunze. Irigarile la castravete trebuie sa fie dese si regulate, in perioada cand infloreste si formeaza fructele apa nu trebuie sa lipseasca din farfuria colectoare de sub ghiveci, in acest fel se asigura o mica rezerva de apa. Pentru prevenirea bolilor si daunatorilor planta trebuie sa aiba o buna expunere la soare, irigarea se face fara sa se stropeasca frunzele ca tratament cand planta are doua frunze se poate stropi cu zeama bordeleza folosind un pulverizator. La circa 3 luni dupa semanat sau chiar mai devereme se castrvetii sunt buni de recoltat. Recoltarea se face inainte de maturitate deplina. Castravetele matur are semintele dezvoltate si un gust usor amar. Recoltarea se face din doua in doua zile.

Reclame

Posted on decembrie 5, 2012, in Cultivare legume pe balcon and tagged , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: