Trandafiri si plante agatatoare

Trandafir pe structura de sustinere

Trandafir agatator

Plante si trandafiri agatatori

Plantele si trandafirii agatatori cresc in inaltime , deci sunt perfecte pentru a infrumuseta fatadele si structurile din gradina , pentru a creea diviziuni parfumate in interiorul gradinii si in plus sunt utile si pentru ca adapostesc multe pasarele . Trandafirii agatatori au flori mari sau mici cu multe tonalitati de culoare , cu perioada lunga de inflorire , cu parfum intens . Acestea sunt cateva din caracteristicele trandafirilor agatatori , este suficient sa fixam ramurile pe un suport de sustinere , pe un arc , pe un gardut , pentru a obtine un efect spectaculos . Trandafirii sunt frumosi si in combinatie cu alte specii agatatoare cum ar fi de exemplu iasomia . Trandafirul agatator prefera o pozitie cu o expunere la soare , si un teren fertil . Ramurile lungi ale trandafirului se leaga de structura de sustinere ; ramurile laterale care se dezvolta de pe ramul principal se scurteaza la sfarsitul iernii lasand trei ochi de inmugurire , stimuland in acest fel o infloritura bogata . Sunt multe tipuri de plante agatatoare care pot fi selectate dupa gusturi si preferinte , unele sunt frumoase pentru frunzele ornamentale , cu mar fi vita-de-vie si iedera , unele sunt frumoase pentru folorile spectaculoase si parfumate , de exemplu caprifoiul si iasomia .

Caprifoi

Caprifoi

Unele plante agatatoare nu au nevoie de structuri de sustinere pentru a se catara , de exemplu iedera se agata de ziduri formand mici radacini cu ajutorul carora se fixeaza de ziduri ; altele au nevoie de structuri de sustinere de care se agata cu ajutorul carceilor . La cumpararea plantelor agatatoare trebuie acordata putina atentie ambalajului , daca sunt specificate anumite caracteristici ale plantei , in caz contrar se cer sfaturi vanzatorului . La plantarea acestor plante agatatoare se sapa o groapa adanca de 35-40 de centimetri se ferilizeaza cu gunoi de grajd bine maturat , se planteaza radacinile la adancimea recomandata , si se acopera cu pamant pe cat posibil cel de la suprafata in profunzime iar cel din profunzime la suprafata . Se preseaza usor terenul in jurul radacinilor si se iriga . Pentru rezultate foarte bune radacinile acestor plante se pot tine in apa circa 10 ore inainte de plantare si se mocirlesc cu un amestec de pamant si gunoi de grajd .  Plantele

gard viu ..

Ruda cu iasomia

agatatore se pot cultiva si in ghiveci  mai ales daca se folosesc structuri de sustinere si sunt perfecte pentru a infrumuseta balcoanele si terasele . Frunzele si florile acestor plante sunt iubitoare de soare in timp ce radacinile se dezvolta bine la umbra . Ramurile plantelor care nu se agata de structurile de sustinere pot fi eliminate sau se pot lega de structura . La inceputul primaverii trandafirii pot fi stropiti cu zeama bordeleza pentru prevenirea maladiilor fungicide , daca se observa semne de boala frunzele infectate se indeparteaza , vara se poate repeta tratamentul cu zeama bordeleza , daca plantele manifesta semne de boala tratamentele cu zeama bordeleza se repeta saptamanal . Toamna se indeparteaza toate frunzele cazute la pamant , daca trandafirul a fost puternic atacat de boala se poate curata lasand doar 30-35 de centimetri din ramurile principale . De regula ciupercile supravetuiesc la nivelul solului si pe perioada de iarna de aceea toamna se poate face o stropire cu zeama bordeleza a pamantului din jurul radacinilor .

Reclame

Posted on decembrie 3, 2012, in Cum sa facem o gradina and tagged , , . Bookmark the permalink. Comentarii închise la Trandafiri si plante agatatoare.

Comentariile sunt închise.

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: