Cultivarea vinetelor pe balcon

Cultivarea vinetelor pe balcon

Vinete in ghiveci

Vanata pe balcon

Cultivarea vinetei pe balcon

Ghiveciul pentru vinete trebuie să fie de dimensiuni destul de mari, un diametru de 35 de centimetri și mai important este să fie adanc, cel putin35 de cm. Spațiul de pe balcon poate fi economisit cultivand în lădițe pătrate cu o lungime de 55 centimetri, o lățime de 30 centimetri și o adancime de 35 centimetri.  Pămantul se poate fertiliza înainte de a fi pus in ghiveci și ar trebui amestecat cu puțin pietriș si nisip pentru drenajul apei și menținerea aerisită a rădacinilor. Pe fundul vasului se așează un strat de pietriș sau argilă expandată de circa 2 centimetri după care suprapunem amestecul de pămant. Vinetele pot fi semanate sau răsădite. Pentru semănat cea mai bună perioadă este sfarșitul lunii aprilie. Pentru răsădit începutul lunii mai. Este mai eficient răsăditul.  Vanata are nevoie de

Vanata

Vanata

spațiu, ajunge și la 90-100 de centimetri înalțime, cu frunze mari, frumoasă ca aspect, poate fi considerată plantă decorativă. Are nevoie de un arac pentru susținere, fructele au o greutate destul de mare și planta nu reuseste să le susțină. Cand ajunge la o înaltime de 45-50 de centimetri varful vinetei poate fi tăiat, limitand cresterea și favorizand dezvoltarea fructelor. Se poate scurta si varful ramurilor lăsand cate două fructe pe fiecare ram. Sunt suficiente 10 vinete pentru fiecare plantă.  Dacă vrei să cultivi vinete pe balcon  incepe cu una sau cel mult doua plante, pentru care ar trebui să găsesti o poziție cu o expunere la soare. Cat vanata este mica se pot cultiva în același vas și una sau doua plante de salata in functie si de dimensiunile  ghiveciului. Vanata trebuie udată cel puțin de trei ori pe săptămană, la început și mai des. Frunzele care ating pămantul se pot indepărta. Fructifică de obicei de la jumătatea lunii iulie pană toamna tarziu. E o legumă care ocupă mai mult spațiu dar merită sa fie cultivată pe balcon.

Anunțuri

Posted on Octombrie 3, 2012, in Cultivare legume pe balcon and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Fier forjat RO

Fier forjat Online

lauradafina

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

TulipRed

Appassionata di botanica e buona forchetta. Insieme visiteremo i giardini più belli d'Italia.

Dott.ssa Ilaria Rizzo

PSICOLOGA - PSICOTERAPEUTA

Giardino3G, giardinaggio, giardiniere

Giardiniere, giardinaggio, manutenzione del verde. Macerata

GourmetGabriella

Abbandonarsi ai Piaceri per ritrovare il Benessere

gradinadeacasa2

Cultivarea legumelor pe spatii mici si pe balcon,

%d blogeri au apreciat asta: